Over LENN

Op 1 augustus 2023 vierde LENN zijn vijftienjarig bestaan. LENN is klaar voor de toekomst en viert het jubileum met een nieuwe huisstijl, maar wil ook stilstaan bij de ontstaansgeschiedenis.

In 2008 werd LENN opgericht door Erik Lenstra en Jos Engelbert. Zij startten het bedrijf vanuit een werkplaats in Den Haag. Toen LENN in 2016 uit zijn jasje groeide, werd een groter pand betrokken aan de Delftse Turbineweg. In 2020 dacht het bedrijf zijn beste seizoen te starten: alles en iedereen stond gereed om veel grote en mooie projecten uit te voeren.

Helpende hand

Toen kwam de coronacrisis. Oprichter Erik Lenstra: ‘We stonden in één keer stil. Op het meest ongelukkige moment. We hadden flink geïnvesteerd voor het komende drukke jaar, dus onze financiële buffer was weg. Er moest snel worden geschakeld: prognoses maken en risico’s inschatten. Daaruit volgde al vlot de conclusie dat het niet haalbaar was om LENN op een financieel gezonde manier voort te zetten.’

Gelukkig stak FaberExposize BV de helpende hand toe. Dit bedrijf, van Eric Verkerk en Mark Faber, biedt een totaalinvulling van visuele aankleding en miste een gespecialiseerde afdeling voor eventsigning. Op 1 augustus 2020 werd LENN officieel aan FaberExposize overgedragen.