Volvo Ocean Race

Van 24 juni tot 1 juli 2018 vond de Volvo Ocean Race (VOR) plaats, ’s werelds grootste zeilwedstrijd voor professionele zeilers.

De Volvo Ocean Race 2017-2018 was de dertiende editie, die begon met een havenrace op 14 oktober 2017 in Alicante, Spanje. Na elf etappes en elf havenraces finishten de boten op 30 juni 2018 in Den Haag, nabij de haven van Scheveningen.

Gedurende acht dagen stond de haven van Scheveningen volledig in het teken van zeilen en watersport, met tal van activiteiten, wedstrijden en entertainment. In opdracht van TIG Sports was LENN verantwoordelijk voor de signtuning van het evenemententerrein. Alles op en rondom het terrein werd voorzien van fullcolour prints, inclusief het podium waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Speciaal voor de Volvo Ocean Race heeft LENN ‘wayfinding towers’ gemaakt, die met het reizende deel van de VOR de wereld over zijn gegaan. Deze speciale doekpanelen zijn gemakkelijk te transporteren en te plaatsen. De towers zijn uitgerust met LED-schermen aan twee kanten en worden ’s nachts verlicht door speciale LED-buizen. Er was een dubbele set in omloop, waarvan er meestal één onderweg was en de andere opgebouwd stond op een locatie langs de route.